İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ehliyet E-Sınav ücreti Yatırmak için yapılması gerekenler.

Ehliyet E-Sınav ücreti Yatırmak için yapılması gerekenler.

Sınav Harç Bedelini Web Aracılığıyla online olarak ödemek isteyen Sürücü Adayları, MEB (milli eğitim bakanlığı) Web tahsilat sisteminden yararlanabilirler. Milli eğitim bakanlığı online ödeme kanalı ile kredi kartı ya da bankamatik kart sürücü adayları sınav harçlarını yatırabilirler.

Ehliyethane
Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet SınavHasıl yatırılır.

 

 

 

Ödeme yapmak için https://odeme.meb.gov.tr/ adresindeki giderek Sürücü adaylarından istenen bilgilerin eksiksiz doldurmaları istenmektedir. Burada sürücü adaylarımdan şahıslarına ait olan Cep telefonu, Kimlik Bilgileri ve Sınav türü seçilmesi gerekmektedir.

Not Sınav türüne “ELEKTRONİK SINAV (RANDEVULU)” olarak belirtilmesi gerekir

 

 

ATM Üzerinden Ehliyet sınav ücreti Nasıl yatırılır ?

Sınav ücretlerini Ziraat Bankası ve Halkbank ATM’leri üzerinden yatırılabilmektedir.

Sınav Ücretini yatıracak adaylar aşağıdaki adımları izleyebilirler

 

 

  • Ziraat Bankası ATM

ziraat ehliyet sınav harcı yatırma
ziraat ehliyet sınav harcı yatırma

Giriş tuşuna basınız > Kartsız İşlem > Türkçe > Ödeme İşlemleri > Eğitim Ödemeleri > MEB Ödemeleri > Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı butonlarına bastıktan sonra açılan ekrana Türkiye cumhuriyeti kimlik numarası girilir Devam ‘a Basılarak girilen kimlik bilgileri kontrol edilir herhangidir sorun yoksa eğer para ATM ye koyulara ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra ödeme dekontu yazdırılır.

 

 

Halkbank ATM

halkbank ehliyet sınav harcı yatırma

halkbank ehliyet sınav harcı yatırma

Giriş tuşuna basınız > Kartsız İşlem > Kurum Ödemeleri > Meb Ödemeleri butonuna tıkanılır ardından açılına ekrana istenilen bilgiler doldurulur bu bilgiler cep telefonu numarası ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı bilgilerinden oluşmaktadır. Sonraki Aşamada Girilecek Sınav bilgisi seçilir ve para yatırılır. Girilen Tüm bilgiler Kontrol edildikten sonra herhangi bir hata yoksa işlem onaylanarak dekont yazdırılır.Bu işlemleri Sürücü adayları kolaylıkla yapabilirler İşlemleri yapamayan sürücü adaylar Kayıtlı oldukları sürücü kursu aracılığıyla belirtilen işlemleri yaptırabilirler bu işlemler için sürücü kursu ek bir ücret talep edebilmektedirler.

Yanlış Yatırılan Ehliyet Sınav Harcının İadesi Mümkün mü?

Sınav harç bedeli iadesi bazı şartlar altında mümkündür. Eğer Kişinin Başvurusu Onaylanmazsa yada Bilgiler hatalıysa iade talep edilebilir ancak Girdiği sınavı geçersiz sayılanlara (sınav Anında Kopya, Sınav Kurallarına Uymamak vb), Sınava girmeyenlere, Sınava Geç Kalan veya Sınava alınmayanlara Sınavdan esnasında sınavı sonlandırılıp Sınavdan çıkartılanlara Ücret iadesi yapılmamaktadır. Motorlu Taşıt sürücü adayı bu konuyla ilgili itiraz başvurusu Kabul edilmemekte olup ödenen ücret hazineye aktarılmaktadır

 

Sınav Harç Bedelinin İadesi Ne Şekilde yapılmaktadır?

Sınav Harç bedeli sınavlar tamamlandıktan sonraki 1 aylık süre içerisinde nereden yatırılırsa yatırılsın Sürücü adayı Bu Bedeli TC Kimlik numarası ile Ziraat bankası şubelerinden MEB İade bedeli olarak iade talep edebilirler bu işlem için herhangi bir başvuru beklenmeden MEB tarafında otomatik olarak iade edilir.Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.Sınav harç bedellerini isteyen kendisi isteyende kursuna yatırtabilir. Sınav harç bedeli yatırmayan sürücü adayları sınava giremezler.

 

Ehliyet E-sınav ücretleri Ödemesinin Son günü Ne zaman ?

Ehliyet Sınavları Elektronik olduğundan herkesin son ödeme tarihi sınav tarihine göre belirlendiğinden Değişiklik göstermektedir. Başvuru ile birlikte ödeme tarihleri ortaya çıkmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir