İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ehliyet Sınavında Bilinmesi gerekenler

ehliyet Sınavında Bilinmesi gerekenler;

2018 yılından bu yana ehliyet sınavı elektronik ortamda yapılmaktadır isminden anlaşıldığı üzere bu sınav belirlenen ortamlarda bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Aday soruları sistem üzerinden okuyarak bilgisayar üzerinden işaretlemeler yapmaktadır. Bu sistemle aday aynı gün içerisinde sınav sonucuna ulaşır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınava aday randevulu sistem ile katılmaktadır. ehliyet Sınav için randevuyu adaylar bireysel olarak değil bağlı bulundukları sürücü kursları tarafından haftanın 7 günü boyunca alabilmektedir.

Sınav Başvurusu Ve randevu işlemleri

Sürücü kursu tarafından alınan teorik eğitimin ardından bu sınava katılım sağlanır. Adayın bu sınava girebilmesi için belirlenen tutardaki ücreti yatırması gerekmektedir, yatırılan ücret ardından aday “Özel MTSK Modülü” yani Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Modülü üzerinden başvuru gerçekleştirebilir, sürücü kursu tarafından yapılması gereken bu başvuru ardından Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylandığı takdirde adaylar bu sınava girmeye hak kazanırlar.

el-frenini
el-frenini
dur işaretine uyman tali yoldan gelen araç çarpışma resmi
i

Başvuru onaylandıktan sonra aday dilediği tarihe yalnızca bağlı bulunduğu sürücü kursu tarafından randevu alabilir ancak randevu tarihi yoğunluğa göre farklılıklar gösterebilir. Başvurusu sağlanan adayların sınav giriş belgesi alması gerekir sınava giriş belgesine aday bağlı bulunduğu sürücü kursu tarafından ulaşabilir. Belirlenen Sınav tarihinde adayın sınava Giriş belgesi ile kimliği yanında bulunmalıdır aksi halde sınava alınmamaktadır.

E-Sınav giriş yerleri genel itibari ile sınavın bulunduğu hafta içerisinde açıklanmaktadır. Aday sınava geç kalmamaya dikkat etmeli, sınava giriş belgesini sınav tarihinden bir kaç gün önce almalıdır. Aday bu sınava üzerinde herhangi bir elektronik bir cihazla katılamamaktadır.

Sınavda başarılı olan adaylar Nüfus Müdürlüklerine başvurarak Sürücü belgelerini alabilirler Nüfus Müdürlüğünden Nasıl Randevu Alınır Merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
Ehliyethane

Ehliyet Sınav Soruları soru Dağılımı Nasıl ?

 

gizlilik politikası anahtar kilit

ehliyet sınav soruları toplamda 50 sorudan oluşmaktadır. Bu sorulardan; 12’si İlk Yardım, 23’ü Trafik , 9’u Motor, 6’sı Trafik Adabı sorularından oluşmaktadır. Tüm adaylar için aynı sorular sorulmaktadır. Bu sınavda başarılı olmak için adayın 50 soru içinden 35 soruyu doğru olarak yanıtlaması gerekmektedir. Bu sınavda uygulanan diğer sistemlere nazaran 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

Diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda yanlışların doğruyu götürmemesinden ötürü adayın bilgisi ve fikri olmadığı konularda dahi soruları boş bırakmaması aday için getiri sağlayabilmektedir. Bu sınavı geçmek için tüm konulara hakim olamayan adayların endişe etmemeleri ağırlıklı olarak çıkan konulara hakim olmaları durumunda da bu sınavı geçebilirler ancak başarısını arttırmak isteyen adayların konulara hakim olmasının yanında çıkmış soruları kontrol ederek çıkabilecek soru tiplerine hakim olarak hedeflerine ulaşabilirler. Adaylar bu soruları mantık yürüterekten cevaplandırabilirler ancak her halükarda adayın konulara hakim olması gerekmektedir. Aday trafikte yükleneceği sorumluluğun farkında olmalı bunun içinde gerekli olan konulara hassasiyetle dikkat etmesi gerekmektedir.
Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir