İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engelli Raporu Nasıl Alınır ?

Engelli Raporu Nasıl Alınır ?

Engelli sağlık raporu çıkartmak için önce Devlet hastanesinden Engelli Sağlık Kurulu randevu alınması gerekmektedir. Daha sonra randevu gününde doktor raporlarınızla birlikte (Rontgen,film,MR (Emar) gibi vb.) Sağlık sorununuzu gösterir tetkiklere ait evraklar kurula sunulur. Kurul Sunmuş olduğunuz evrakları tedavi süreçlerini Engellilik durumunun hayatın, yaşayış biçimindeki kayıp ve kısıtlamalarını beyan edilen kusurun gerçekten kişinin yaşamını zorlaştırıp zorlaştırmadığını değerlendirir. Bu değerlendirilme sonucunda engelli olduğuna dair ortak bir kanaat oluşması durumun da görüş bildiren engelli raporu almaya uygun görülür. bu görüş geçici olarak beyan edilir. Kesin ve Resmi değildir. Daha sonra değişmesi ya da aynı oranda onaylanması mümkün de olmaktadır.
Örneğin Sağlık Kurulu % 60 Engelli raporu vermiş olabilir ancak bu raporda ki engellilik oranı kesinleşmiş resmi oran değildir.

Geçici Verilen Rapor Nasıl Resmilendirilir.

Sağlık Kurulunun Verdiği geçici raporu Üst bir Dilekçeyle T.C SAĞLIK BAKANLIĞI /ANKARA ADRESİNE Üst bir dilekçeyle Posta yoluyla gönderilir.
Burada raporlarınız tekrardan değerlendirilir ve uygun görülürse geçici engelli oranı onaylanarak resmi rapor hazırlanır veya Yeni bir Engelli oranı belirlenebilir. Başvuru ve Raporular https://www.turkiye.gov.tr web sitesine üzerinden takip edilebilmektedir.

engelli raporu
engelli raporu alma

Engelli Raporu Almak İçin Gereken Evraklar

İstenilen evraklar devamlı değişmekte güncel evrak listesi için https://erapor.saglik.gov.tr/portal web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Genellikle istenen evraklar

  • Dilekçe (Hastane size doldurmanız için verecektir)
  • Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi
  • 5 Adet Fotoğraf (Hastaneden hastaneye değişmektedir en fazla 5 fotoğraf bulundurmanız iyi olacaktır)
engelli raporu alma
nasıl alınır

Engellilik Oranını Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım ?

Engelli oranında bir artış olduğunu düşünüyorsanız yeni tetkik ve doktor raporlarınız la yukarıda açıklanan ilk başvuru şeklinde işlem yapılmaktadır.
Engelli Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Engelli sağlık raporu Engelliler için Oluşturulmuş Doktor Hekim Heyeti birimi bulunan devlet veya şehir hastanelerinden alınabilmektedir.
Aile Hekimi ,Sağlık Ocağı, Özel Hastane veya Tıp Kuruluşlarından bu rapor alınamamaktadır.

Bir yorum

  1. Aynur çifçi Aynur çifçi

    merhaba bu verdiyiniz bilgiler için çok teşekürederimbizim için önemli bilgiler sizden önemle rica ederek bilgi almak isıyorum ben 1958 doumluyum 9 yıl önçe meme kanseri oldum ve 2 gösum alındi bunun yanı sıra beynımde6 santim vemenjiyon tümür ver iroyit büün nodülerim alindı artıgöz ve kulaktanda duyma görme verdı varist vardı bana yüde 85 süresiz aldım 3 yil önde tekrar Araba için muracat etim bu defda yüze 604 verdiler şaşrdım aynı kuruma itraz etm şidiki hsaplamalarda bu cıkıyor dediler şimdi iler kuah zatüre ve dizlerımde aşınma ba kupması amelat dediler olmadımarım çok yüryemıyorum tekrar müracat etmek istiyorum araba için olabilırmı hem yaş salık porlemlerim kötuyum sizden ricam ne yapmam lazım bigi alırsa çok mutlu ulurum ne yapacaımı bilmiyorum Saylarla Aynyr Çiftçi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir